Inicjatywy sąsiedzkie w Akademii Dorosłego Człowieka

Uczestnicy i Uczestniczki Akademii Dorosłego Człowieka w ramach zajęć w bloku edukacyjnym Współprac się opłaca zorganizowali już wiele wspaniałych inicjatyw sąsiedzkich, były to m.in. budowanie budek lęgowych i karmników dla ptaków, pakowanie prezentów na święta wieczorek poetycki: Spotkanie z poezją Wisławy Szymborskiej, przedstawienie – Jasełka. Nasi Seniorzy i Seniorki maja mnóstwo świetnych pomysłów na to jak ciekawie i kreatywnie spędzić czas i wyciągnąć z domu nawet najbardziej zagorzałych domatorów ! 😉

Fundacja NOVA prowadzi Akademię Dorosłego Człowieka w zakresie testowanego modelu wsparcia pt. eduNOVA-model edukacji społecznościowej w ramach powierzonego grantu dofinansowanego z projektu “Szansa – nowe możliwości dla dorosłych” Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji i Instytut Badań Edukacyjnych, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego