Lokalny Patriota

O projekcie

Projekt “Lokalny patriota” jest kontynuacją i rozbudowaniem poprzedniego projektu “Po sąsiedzku”, który w ramach dotacji z Funduszu Sąsiedzkiego realizowany był w roku 2020, podczas którego stworzono pocztówki z pracami plastycznymi z motywem dzielnicy Chełm. Tym razem do realizacji zaproszeni zostaną mieszkańcy dzielnicy aby wspólnie stworzyć pocztówki oraz plakaty chełmskie.   Pocztówki, które finalnie powstaną będą rozdawane w lokalnych sklepach i punktach usługowych na Starym Chełmie. Projekt ma na celu obudzić w mieszkańcach lokalny patriotyzm a dzięki zajęciom plastycznym będą mogli dostrzec piękno w nieoczywistych miejscach i “przelać” je na kawałek płótna, materiał czy kartkę.

Tytuł projektu:

Lokalny Patriota

Cel projektu:

Projekt ?Lokalny patriota? jest kontynuacją i rozbudowaniem poprzedniego projektu "Po sąsiedzku", który w ramach dotacji z Funduszu Sąsiedzkiego realizowany był w roku 2020, podczas którego stworzono pocztówki z pracami plastycznymi z motywem dzielnicy Chełm. Tym razem do realizacji zaproszeni zostaną mieszkańcy dzielnicy aby wspólnie stworzyć pocztówki oraz plakaty chełmskie. Projekt "Lokalny patriota" ma na celu podkreślenie jak ważna jest "mała ojczyzna", czyli dzielnica w której się mieszka.

Termin realizacji:

od 2021-06-01 do 2021-10-31

Wartość projektu:

5200zł

Lider projektu:

Fundacja NOVA

Partnerzy:

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany w ramach Gdańskiego Funduszu Sąsiedzkiego, ze środków Miasta Gdańska.