Współpraca Ponadnarodowa – Projekty Erasmus+

Już niedługo na naszej stronie będą pojawiać się relacje ze spotkań i wyjazdów projektowych. Czego możecie się spodziewać?

Adapt4Future – KA220-ADU – projekt zakłada pracę nad rozwojem umiejętności drukowania 3D i myśleniem opartym na projektowaniu wśród dorosłych, a także pomoże on wzmocnić kompetencje edukatorów osób dorosłych w zakresie prowadzenia innowacyjnych zajęć pozaformalnych.

Projekt zostanie przeprowadzony w partnerstwie z organizacjami z Litwy oraz Włoch, co przyczyni się do rozwoju współpracy ponadnarodowej oraz wymiany doświadczeń.

SESKAT – Development of social and emotional skills in adult training – KA220-ADU – głównymi celami projektu są udoskonalenie postrzegania umiejętności społecznych i emocjonalnych w procesie szkolenia dorosłych, a także podnoszenie umiejętności trenerów i jakości oferowanych warsztatów edukacyjnych.

Projekt zostanie przeprowadzony w partnerstwie z organizacjami z Niemiec, Hiszpanii, Włoch, Rumunii oraz Irlandii.

Ponadto wielkimi krokami zbliża się rozpoczęcie kolejnych dwóch projektów realizowanych dzięki dofinansowaniu z Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji – Funduszy Norweskich. Ale o tym poinformujemy Was już wkrótce…