Warsztaty integracyjno adaptacyjne

W Fundacji NOVA ponownie odbyły się inspirujące warsztaty integracyjno-adaptacyjne, skupiające się na sztuce i kreatywnym wyrażaniu siebie. Tym razem uczestnicy zostali zaproszeni do stworzenia wiosennych ozdób, co stanowiło doskonałą okazję do wydobycia swojego artystycznego potencjału. Wspólne tworzenie nie tylko umożliwiło wyrażenie swoich talentów, ale także sprzyjało budowaniu więzi i poczuciu wspólnoty. Fundacja NOVA z dumą obserwuje zaangażowanie uczestników i cieszy się, że może tworzyć przestrzeń sprzyjającą rozwojowi i integracji społecznej. Oto efekty ich pracy, które prezentujemy poniżej.

Фонд “NOVA” вкотре провів надихаючий майстер-клас з інтеграції та адаптації, присвячений мистецтву та творчому самовираженню. Цього разу учасникам було запропоновано створити весняні орнаменти, що надало чудову можливість розкрити свій художній потенціал. Спільна творчість не тільки дозволила людям проявити свої таланти, а й сприяла згуртуванню та відчуттю спільності. Фонд “NOVA” пишається залученістю учасників і радий, що зміг створити простір, сприятливий для розвитку та соціальної інтеграції. Пропонуємо вашій увазі результати їхньої роботи, представлені нижче.

Проект фінансується Ісландією, Ліхтенштейном та Норвегією з фондів EOG у рамках Програми активних громадян – Регіональний фонд