KLUB SĄSIEDZKI

Doradztwo

1 day 6 hours ago

Wczorajsza inicjatywa siania trawy na Placu Styp-Rekowskiego była ogromnym sukcesem!
Dziękujemy mieszkańcom, którzy przyszli pomóc a także tym, którzy spontanicznie dołączyli podczas akcji, to było przemiłe!
Wielkie podziękowania dla dzieci z Szkoła Podstawowa nr 47 Gdańsk z klas 3B, 0A i 0B, które swoimi rączkami i nóżkami pomogły zagrabić ziemię, zasiać trawę i deptać grunt, brawo Wy!!!
A dzięki Radnemu Dzielnicy Chełm Wojtkowi Sowie, który jest prezesem działek na Morenie, który opowiedział dzieciom kilka ciekawostek przyrodniczych związanych z trawą to dzieci miały prawdziwą lekcję przyrody w teorii i praktyce 💪👌
I kolejne, przeogromne podziękowania dla Gdański Zarząd Dróg i Zieleni które zamówiło na własny koszt ziemię i w ten sposób włączyło się do akcji, gdyby nie to całe wydarzenie nie miałoby sensu. Dziękujemy!!

Przed nami zapewne jeszcze niejedna taka wspólna akcja, jeśli macie pomysł na kolejną dajcie znać!

2 days 2 hours ago

Wczorajszy spacer z Michałem Konelem przyciągnął bardzo dużo osób mimo niskiej temperatury na dworzu, bardzo Wam dziękujemy! To nas motywuje do dalszych działań na Chełmie!
Kolejny spacer zielarski "Jemy chwasty bo są zdrowe" już w 10.05
Zapis: app.evenea.pl/event/jemychwasty/

3 days 6 hours ago

Przypominamy o dzisiejszym spacerze z Michałem Konkelem. Nie możemy się doczekać 🌿🌱☘🌾🌷🦠💐⚘🌱🌿🌳🌲🌵🌾🍃
Kto wybiera się z nami?

3 days 22 hours ago

Drodzy Państwo dzisiejszy Trening ogólnorozwojowy na świeżym powietrzu!
Jest odwołany. Zapraszamy za tydzień!

4 days 7 hours ago

Zajęcia z Lidia Minkiewicz - bliskie relacje wciąż trwają, jesteśmy dokładnie w połowie cyklu "Jak budować bliskie relacje z dzieckiem". Wczoraj rozmawialiśmy o empatii dla siebie. Mimo, że na żadne z kolejnych zajęć nie ma już miejsc to zachęcamy do zapisania się na listę rezerwową, jak zwolni się miejsce- zadzwonimy!

4 days 22 hours ago

Czwartkowe zajęcia z tworzenia pocztówek z dziećmi z Szkoła Podstawowa nr 47 Gdańsk za nami. Ależ powstały dzieła!
Kolejne zajęcia w ten czwartek.

5 days 8 hours ago

Rusza kolejna edycja pocztówkowego konkursu!
Namaluj wybrany fragment budynku/ulicy/widoku który znajduje się w dzielnicy Chełm i stwórz swoją własną pocztówkę, która będzie rozdawana w sklepach na Starym Chełmie!
W komentarzu umieszczamy wszystkie dotychczasowe pocztówki ❤

1 week 1 day ago

W Fundacji NOVA odbyły się kolejne, artystyczne warsztaty integracyjno-adaptacyjne. Podczas ostatnich zajęć uczestnicy mieli okazję wyrazić swoją kreatywność poprzez tworzenie wiosennych ozdób. Jesteśmy dumni z zaangażowania naszych uczestników i cieszymy się, że mogliśmy zapewnić przestrzeń do rozwoju i integracji. Efekty prac uczestników prezentujemy poniżej.

У Фонді "NOVA" відбувся черговий майстер-клас з мистецької інтеграції та адаптації. Під час останнього воркшопу учасники мали можливість проявити свої творчі здібності, виготовляючи весняні прикраси. Ми пишаємося активністю наших учасників і раді, що змогли надати простір для розвитку та інтеграції. Результати робіт учасників представлені нижче.

Проект фінансується Ісландією, Ліхтенштейном та Норвегією з фондів EOG у рамках Програми активних громадян – Регіональний фонд

Program Aktywni Obywatele - Fundusz Regionalny

Drodzy Państwo,
Potrzebujemy Waszej pomocy! 🫵
W czwartek 18.04 o godzinie 11:00
Realizujemy pierwszą w tym roku inicjatywę! Otóż będziemy siać trawę na Placu Styp-Rekowskiego. Mamy nasiona trawy i siewnik, ziemię dostarczy nam Gdański Zarząd Dróg i Zieleni za co ogromnie dziękujemy!!
Szkoła Podstawowa nr 47 Gdańsk organizuje uczniów do pomocy, będzie miała także grabie i łopaty i dużo stóp do udeptywania 🦶🦶🦶
Potrzebujemy więc kolejnych rąk i nóg do pomocy! 💪💪💪💪
Najlepiej ze szpadlami i grabiami 🙂
To na kogo możemy liczyć?

Wczoraj gościliśmy klasę 1A z Szkoła Podstawowa nr 47 Gdańsk
Dzieci poznały naszą erasmuskę Melanie z którą wspólnie zrobiliśmy breloczki z folii termokurczliwej, zabawy było przy tym ogrom!
Dziękujemy za gościnę i zapraszamy częściej!