Podsumowanie projektu „Pomorskie z Ukrainą

Wczoraj odbyło się podsumowanie projektu „Pomorskie z Ukrainą” skierowanego do uchodźców z Ukrainy. Był to czas świętowania, zakończenia kursu języka polskiego, uczestnictwa w parach językowych oraz licznym warsztatów przybliżających Ukraińcom polskie tradycje i zwyczaje. Podczas spotkania nie zabrakło słów wdzięczności, drobnych upominków, rozmów i wspólnego śpiewania.”

Projekt pt. „Pomorskie z Ukrainą”, współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

«Вчора було підбито підсумки проекту «Помор’я з Україною», адресованого біженцям з України. Це був час святкуваня закінчення курсу польської мови,  мовних пар та численних майстер-класів, це був час на ознайомлення  українців з нашими  польскімі традиціями та звичаями. Під час зустрічі були слова вдячності,  подарунки, розмови та спільні співи».

Проєкт «Помор’я з Україною», співфінансований Європейським Союзом у рамках Європейського соціального фонду.