Warsztaty integracyjno- adaptacyjne/ Семінар з інтеграції та адаптації

Warsztaty integracyjno- adaptacyjne odpowiadają na bieżące potrzeby migrantów. Na kolejnych zajęciach spotkaliśmy się w trzech zespołach projektowych. Każda z grup pracowała nad innym zagadnieniem przez minimum godzinę. Pierwsza ćwiczyła najprostsze, codzienne sytuacje komunikacyjne. Druga zwiększała wiedze na temat polskiej kultury i historii, żeby wiedzieć co elektryzuje i polaryzuje społeczeństwo nad Wisła. Obejrzeliśmy m.in zwiastun “Zielonej granicy”. W trzeciej grupie rozmawialiśmy o naszym samopoczuciu i doświadczeniach, przy okazji starając się przełamać blokadę językowa. Żeby samemu nie tylko rozumieć, ale także zacząć stosować język polski.

Заняття інтеграційно – адаптаційні відповідають поточним потребам мігрантів. На наступних заняттях ми зібралися в три групи. Кожна група працювала над окремим питанням не менше години. Перша відпрацьовувала найпростіші, побутові ситуації спілкування. Друга розширяла знання про польську культуру та історію, щоб дізнатися, що гуртуе, а що розділяє суспільство на Віслі. Дивилися, серед іншого, трейлер «Зеленого кордону». У третій групі ми розповідали про своє самопочуття та переживання, намагаючись подолати мовний бар’єри. Щоб не тільки зрозуміти, а й почати говорити польською мовою.

Цей проект було профінансовано завдяки підтримці Ісландії, Ліхтенштейну та Норвегії через гранти EOG в рамках Програми активних громадян – регіонального фонду.

Організатором цієї надзвичайно надихаючої події став фонд Nova.