Warsztaty integracyjno- adaptacyjne /Заняття з інтеграції та адаптації для

W Fundacji NOVA kontynuujemy nasze zajęcia integracyjno-adaptacyjne dla migrantów, które stanowią ważny element wsparcia społecznego. Ostatnie spotkanie było wyjątkowe, skupiając się na rozmowach o zwyczajach i tradycjach świątecznych. Dzięki otwartej wymianie doświadczeń uczestnicy mieli okazję dzielić się własnymi tradycjami związanych z okresem świątecznym. W atmosferze wzajemnego szacunku i zrozumienia poruszane były różnice kulturowe, co sprzyjało integracji społecznej.

Zajęcia te nie tylko dostarczają praktycznych informacji dotyczących życia w nowym kraju, ale również budują mosty między różnymi kulturami, sprzyjając wzajemnemu zrozumieniu i akceptacji. W Fundacji NOVA jesteśmy dumni, że możemy być częścią tego procesu integracji i wspierania migrantów w budowaniu nowego, satysfakcjonującego życia.

Projekt finansowany przez Islandię, Lichtenstein i Norwegię z Funduszy EOG i Funduszy Norweskich w ramach Program Aktywni Obywatele – Fundusz Regionalny.

У фонді “NOVA” ми продовжуємо заняття з інтеграції та адаптації мігрантів, які є важливою частиною соціальної підтримки. Остання зустріч була унікальною, оскільки була присвячена різдвяним звичаям і традиціям. Завдяки відкритому обміну досвідом учасники мали можливість поділитися власними традиціями, пов’язаними зі святами. В атмосфері взаємної поваги та розуміння обговорювалися культурні відмінності, що сприяло соціальній інтеграції.

Такі заходи не лише надають практичну інформацію про життя в новій країні, але й будують мости між різними культурами, сприяючи взаєморозумінню та прийняттю. Фонд “NOVA” пишається тим, що є частиною цього інтеграційного процесу та підтримує мігрантів у побудові нового повноцінного життя.

Проект фінансується Ісландією, Ліхтенштейном та Норвегією з фондів EOG у рамках Програми активних громадян – Регіональний фонд.