Współpraca międzysektorowa

Każdego roku staramy się współpracować ze wszystkimi jednostkami miejskimi oraz organizacjami pozarządowymi, które działają na Chełmie bądź dla Chełmu.
Sieciujemy i integrujemy po to, żeby na Chełmie się działo!
Od pierwszych dni działalności naszego Klubu Sąsiedzkiego współpracujemy z niezawodną Rada Dzielnicy Chełm nieocenionymi Animatorzy MOPR Gdańsk oraz regularnie wspierającym nas Biuro Rozwoju Gdańska
W tym roku nasze współprace były wyjątkowo owocne, oprócz powyższych dołączyli jeszcze Wykrzyknik akademia zabawy i edukacji., który od lat funkcjonuje na Chełmie a od zeszłego roku włącza się w nasze wydarzenia plenerowe. Fundacja Oparcia Społecznego Aleksandry FOSA, która wspiera młodzież na obszarze Starego Chełmu, również dołączyła do nas podczas eventów w plenerze a także podczas Zabaw Podwórkowych!
Lokalny ośrodek integracyjny dla osób z upośledzeniem umysłowym nie tylko dołączył do naszego Spotkania Sąsiedzkiego i Mikołajek ale także realizował inicjatywę sąsiedzką, którą wsparliśmy finansowo!
FC Chełmianka idą jak burza, promują nie tylko sport ale także naszą dzielnicę Chełm! A w tym roku dołączyli do nas jako wolontariusze podczas Mikołajek.
Wszystkim ogromnie dziękujemy za pomoc i zaangażowanie! Gdyby nie Wy to na Chełmie aktywizacja i integracja nie szłaby tak znakomicie jak idzie teraz.
Dziękujemy za ten rok i do zobaczenia w następnym!