TRENERZY

Sebastian Stasiulewicz

Psycholog, pedagog, superwizor, mediator rodzinny, doradca zawodowy, mentor wyznający maksymę: ?Jak ktoś chce ? szuka sposobów. Jak ktoś nie chce ? szuka powodów?.

Specjalizujący się w aktywizacji społeczno-zawodowej osób zagrożonych wykluczeniem społecznym, pracy z rodzinami wieloproblemowymi, pracy z osobami doświadczających przemocy jak i ze sprawcami przemocy domowej. Szkolący i wspierający pracowników, którzy działają w obszarze wsparcia społecznego, wsparcia rodzin czy pieczy zastępczej. Oprócz prowadzenia szkoleń na terenie całej Polski, w Łodzi jako psycholog wspiera kilka ośrodków pracujących na rzecz wsparcia rodziny, wsparcia osób niepełnosprawnych i osób wykluczonych społecznie.

Poza pracą zawodową uwielbia organizować podróże, ciągle eksperymentuje w kuchni i potrafi ?zarażać? radością życia.

Joanna Rusek-Stasiulewicz

Doradca zawodowy i personalny od 15 lat w zawodzie trenera szkolącego z umiejętności miękkich : stres, zarządzanie sobą w czasie, usamodzielnianie wychowanków pieczy zastępczej, komunikacja. Od 2014 roku prowadzi swoją Agencję pracy oraz prowadzi grupy wsparcia oraz terapię osób współuzależnionych jako socjoterapeuta, pedagog korekcyjno-kompensacyjny. Wykładowca pedagogiki ogólnej, doradztwa zawodowego na prywatnej wyższej uczelni Ateneum w Gdańsku, recenzent prac podyplomowych.
Dzięki swojemu bogatemu doświadczeniu zawodowemu oraz bezpośredniej pracy z trudnym klientem jest osobą udzielającą konsultacji indywidualnych jak i grupowych w samorozwoju oraz pracy z osobą zagrożoną wykluczeniem społecznym. Współpracuje z biznesem w rekrutacji pracowników, oraz uczestników projektów unijnych.

Anna Kucharska

Psycholog, Terapeuta I Stopnia Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniu, Specjalista Psychoterapii Uzależnień. Obszary moje pracy to głownie: rozwój inteligencji emocjonalnej, radzenie sobie ze stresem, zwiększenie aktywności działania, rozwijanie motywacji, wsparcie rodziców w radzeniu sobie ze złością i innymi trudnymi emocjami dzieci.

Od ponad 10 lat jestem związana z projektami społecznymi, pomagam ludziom i społecznościom odnajdywać swój potencjał z zamieniać marzenia w działania. Moją pasją jest przyglądanie się jak ludzie odkrywają swoje mocne strony i zaczynają żyć zgodnie z samym sobą.

Natalia Buczkowska

Od 2009 roku jest certyfikowaną nauczycielką programów Art of Living: Yes Plus oraz Happiness Program. Terapeutka czaszkowo-krzyżowa, pasjonatka ajurwedy. Współorganizatorka festiwali zaangażowanych społecznie i ekologicznie m.in. Live & Act, ESBG, Stand Up Take Action, Dzień Jogi. Od 2005 roku aktywnie działa w ramach wolontariatu na rzecz zdrowego społeczeństwa. Inspiruje do życia na 100% dzieląc się wiedzą oraz skutecznymi metodami. Uczestniczka wielu międzynarodowych warsztatów rozwojowych m.in. Vedic Wisdom, Recall Healing. Na co dzień łączy swoją pasję pracy z ludźmi z zawodem projektantki. Prowadzi zajęcia oddechowe i medytacyjne w ramach projektu The Self.

Medytuje od 19 roku życia.

Agnieszka Danielewicz

Doświadczony dietetyk – praktyk, wykładowca i trener motywacyjny z certyfikatem MBT, T&T. Jest twórcą wielu autorski szkoleń w zakresie promocji zdrowego żywienia dedykowanych dzieciom, młodzieży i dorosłym. Wykładowca min. na Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku na kierunku ?Żywienie i suplementacja w sporcie?. Członek Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością oraz European Associaton for the Study of Obesity.  Współautor publikacji w Standardach Medycznych dotyczącej żywienia w sporcie. Tworzy i wspiera merytorycznie programy z obszaru promocji zdrowego odżywiania, między innymi:

• w latach 2011- 2016 członek rady merytorycznej, szef zespołu dietetyków, członek zespołu ds. edukacji środowiska szkolnego w Programie zdrowotnym w zakresie prewencji i wczesnego wykrywania chorób cywilizacyjnych u dzieci i młodzieży ?6-10-14 dla zdrowia?,
  • w latach 2010- 2014 twórca i realizator program edukacji żywieniowej dla uczniów ?Jestem Ważny – Dbam o Siebie Stowarzyszenia ?Jestem Ważny?,
  • od 2015 roku współtworzy projekt ?Gdańsk Jemy Zdrowo?, którego głównym celem jest zmiana i poprawa jakości posiłków w stołówkach szkolnych na terenie Gdańska. W ramach projektu opracowała i prowadzi szkolenia dla intendentów i kucharzy z zakresu regulacji prawnych i zaleceń żywieniowych do organizowania odżywiania w placówkach oświatowych.

Od 2010 współpracuje z Gdańskim Ośrodkiem Promocji Zdrowia jako konsultant w opracowaniu i wdrażaniu procedur w diagnozie nawyków żywieniowych dzieci i dorosłych oraz jako szkoleniowiec.

Jest konsultantem naukowym systemów informatycznych dotyczących wykorzystania nowych technologii IT do celów promocji zdrowia eHealthPromotion.

Krzysztof Bochenko

Jestem magistrem Wychowania Fizycznego. Zajmuje się holistyczną pracą z ciałem od wielu lat. Wszystko zaczęło się od dyscyplin sportowych takich jak lekkoatletyka, judo i wioślarstwo. Znajomość motoryki ciała oraz przebyte kontuzje zainspirowały mnie do szukania ich źródła, które znajduje się w wadach postawy. Jego konsekwencją jest zakłócona biomechanika ciała, która prowadzi do różnego rodzaju kontuzji. Zdobyte doświadczenie oraz chęć rozwijania wiedzy zainspirował mnie do treningu pilates, jogi oraz praktyki medytacji co pozwoliło mi jeszcze bardziej zrozumieć ciało. Wieloletnia praca w korporacjach pomogła mi zrozumieć i doświadczyć najczęstszych dolegliwości bólowych związanych z prowadzeniem auta czy pracą biurową. Ucząc się na własnym doświadczeniu, sukcesach sportowych oraz kontuzjach opracowałem autorską metodykę ćwiczeń prowadzącą do polepszenia ogólnego stanu zdrowia moich podopiecznych. Jako trener zaczynam od korekcji wad postawy następnie pomagam rozwijać cechy motoryczne. Uważam że świadoma praca z ciałem i codzienna praktyka jest kluczem do sprawnego i zdrowego nie tylko ciała ale też samopoczucia psychicznego.

Agnieszka Schroeder

Projektant i badacz UX/ SD. Łączy cele organizacji z potrzebami użytkowników. Wcześniej w firmie Logisfera Nova przeprowadziła procesy oparte o metodologię Service Design m.in. dla sektora ubezpieczeń, zdrowia, mikro przedsiębiorców, organizacji pozarządowych. Projektowała rozwiązania, które z sukcesem są wdrażane w organizacjach. Współautorka kursu o Projektowaniu Usług na platformę szkoleniową Udemy, z którego skorzystało blisko 2 000 kurantów. O swoich doświadczeniach opowiadała m.in. na World Usability Day, Innowacyjny Szpital, eHealth Conference Köln.

Jolanta Mrozek

Absolwentka Politechniki Śląskiej na kierunku Inżynieria Materiałowa, doświadczona project manager (doświadczenie poparte międzynarodowymi certyfikatami), od około 20 lat zaangażowana w projekty i programy edukacyjno-szkoleniowe realizowane w kraju i zagranicą. Przez wiele lat prowadziła własną działalność gospodarczą, obecnie na Uniwersytecie Gdańskim zajmuje się wsparciem naukowców w realizacji projektów naukowo-badawczych i edukacyjnych (m.in. w ramach programów Interreg i Horyzont 2020). Jako trener prowadzi szkolenia m.in. z zakresu administracji, obsługi administracyjno-biurowej i zarządzania projektami. W wolnych chwilach zajmuje się rękodziełem, wystrojem wnętrz, czyta książki i podróżuje w bliższe i dalsze okolice, lubi zarówno pola namiotowe na Kaszubach jak i wędrówki po Hiszpanii.

Małgorzata Oracz

Absolwentka Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie oraz Studia Aktorskiego przy Teatrze im. Stefana Jaracza w Olsztynie. W przeszłości aktorka Teatru im. Jaracza w Olsztynie. Od 2002 aktorka Teatru Wybrzeże.

Dagmara Pietruszewska

Psycholog, pedagog, terapeuta. Absolwentka Uniwersytetu SWPS w Sopocie na kierunku Psychologia oraz absolwentka Pedagogiki Pracy Socjalnej.

W pracy opiera się głównie na pracy poznawczo-behawioralnej oraz własnym doświadczeniu.

Współpracuje z wieloma specjalistami (psychoterapeutami, psychiatrami, pedagogami, seksuologiem, prawnikami, dietetykiem).

Od 2013 roku prezes Fundacji anoNIE, która zajmuje się profilaktyką zaburzeń odżywiania.

Praca terapeutyczna obejmuje wiele obszarów zawodowych a przy tym zainteresowań, należą do nich między innymi:

• zaburzenia odżywiania (anoreksja, bulimia, otyłość, inne formy zaburzeń odżywiania),
  • zaburzenia emocjonalne młodzieży i dorosłych,
  • zaburzenia lękowe,
  • depresja,
  • uzależnienia,
  • terapia par,
  • wzmacnianie samooceny,
  • praca z ciałem.

Agnieszka Głuszczyńska

Z wykształcenia i pasji jestem Psychologiem, Coachem i Mentorem Kariery, Terapeutką Gestalt, Terapeutką Tańcem, Wykładowczynią na Wydziale Biznesu, Psychologii w Wyższej Szkole Bankowej w Gdańsku i Gdyni. Skończyła studia magisterskie psychologia na Uniwersytecie Gdańskim i studia podyplomowe Akademia Coachingu. Od 30 lat wspiera w rozwoju osobistym osoby dorosłe, prowadzi procesy rozwojowe, edukacyjne zarówno w organizacjach edukacyjnych, stowarzyszeniach i fundacjach, jak i w biznesie. Prowadzi prywatną praktykę psychologiczną “Alchemia Usługi Psychologiczne”.Prowadzi indywidualne sesje Business Coachingu dla menedżerów i pracowników firm, specjalizuję się w grupowym coachingu metodą Action Learning i mentoringu metodą Master Mind dla zespołów m.in. procesy rozwojowe dla menadżerów i zespołów Balex Metal, VBass, Wymiary Biznesu, ZooKarina, PKN Orlen, Pracodawcy Pomorza, OWES. Pasjonuję się tańcem, muzyką, sztuką, innowacyjnymi metodami terapeutycznymi i wykorzystaniem nowych technologii w edukacji.